Kasa üstünde ilk değişikliğim ilk postta görüldüğü üzere 24 pin kablonun anakart plakasının arkasına saklanmasını sağlamak için kestiğiim yerdi.Sonrasında anakart plakasında IDE ve 24 pin icin arkadan dolastırma yerleri açtım.Zaman buldugum için bugun diğer calısmalara baslayabildim.Oncelikle kasadan biraz bahsedeyim.Devasa bir server kasa.Resimden goreceginiz üzere bir sürü 8 cm lik fan yuvası mevcut.Kasanın ust bolumunde sizin de goreceginiz üzere tak-çıkar olarak tabir edilen hdd modülü var.Aynı modülün biraz ufagı alt tarafta da vardı.Server olması sebebiyle hdd yataklarıyla dolu kasa.Fakat ben bir adet Sata kullanacagım ve bunun icinde 5'25 lik yuvayı tercih edecegim icin ikisini de söktüm.Böylece yayla gibi ferah oldu kasanın içi.Neyse bugun ufaktan birşeyler yaptım

Anakart plakasının tak-çıkar olması çok büyük avantaj oldu.Sistemi plakadan hiç sökmedim bile
Sistem monitör kutusunda çalışıyor şimdilik

Kasanın altına teker takmakla başladım işe.Mobilite önemli mesele sonuçta

Frenli dört tekerlek aldım.Tanesi 1 liradan.16 tane de somunlu vida aldım onlar da 1.5 lira tuttu.Sonra işe başladım.
Bir de artistik görüntü verelim
Kasanın üst tarafında işimize yaramayan kısımları atmamız lazım.Bunun için önce dremelle yol verdim sonra dekupajla giriştim.Bu arada ilk defa dekupaj kullanıyorum ve estetiğin önemli olmadıgı bu bolgede ilk denemelerimi yaptım.Einhel marka dekupaj aldım tanıdıgım nalbur 350W ın bana yetecegini soyledi.Neyse Bosch marka uç aldım.Kasa cok kalın ama yine de ekmek dograr gibi dogradı.
Bugünlük bu kadar.Apartman dairesinde yaşamanın zorluğu sebebiyle her dakika kesip biçemiyorum.Bir atölye ortamım olmasına az kaldı ama.Yakında daha hızlı paylasımlar yapmak dileğiyle